Εξώδικο προς AXA για την υπηρεσία MyAXA DoctorΑγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις σε συνέχεια καταγγελιών και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των μελών μας για το διαφημιστικό σποτ (ραδιοφωνο, κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικές σελίδες) της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΧΑ και την υπηρεσία "MyAXA Doctor". Για όσους δεν γνωρίζουν την εν λόγω διαφημιστική καμπάνια, απλά να αναφέρουμε πως παρέχεται υπηρεσία μέσω της οποίας ο ασθενής πραγματοποιεί βίντεο-κλήση ή αποστέλλει φωτογραφίες δερματικού εξανθήματος στον ιατρό, ο οποίος διαγιγνώσκει και χορηγεί θεραπεία.

Μετά από άμεσες ενέργειες του ΔΣ της ΕΔΑΕ και της νομικής μας συμβούλου κας Α. Γυφτάκη (εξώδικη επιστολή, ενημέρωση νομικού τμήματος ΠΙΣ, ΙΣΑ κ.ά.) σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Η εταιρεία ΑΧΑ έχει προβεί στην πλήρη αναστολή της εν λόγω διαφήμισης (τηλεοπτικό σποτ σε κοινωνικά δίκτυα – ιστοσελίδα και ραδιοφωνική διαφήμιση)
  • Μετά από συνάντηση του νομικού τμήματος και της διοίκησης της ΑΧΑ με τη νομική μας σύμβουλο κα Γυφτάκη η ασφαλιστική εταιρεία δηλώνει πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παρακάμψει ή να υποβαθμίσει το ρόλο του Δερματολόγου.

 Το ΔΣ της ΕΔΑΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση δημόσιες ενέργειες που υποβαθμίζουν την επιστημονική υπόσταση και επαγγελματική θέση των μελών μας Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων.

Εκ Μέρους της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας

www.edae.gr