Ελληνική Εβδομάδα Μελανώματος 2020 | ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Ημερομηνία: 03/06/2020
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε τα δεδομένα σε όλους τους τομείς της ζωής μας και δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστη και την διοργάνωση της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος και της Ελληνικής Εβδομάδας Καρκίνου του Δέρματος. Ο θεσμός αυτός συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων , χάρις στις προσπάθειες όλων μας, και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης στη Χώρα μας. Δυστυχώς όμως οι ειδικές συνθήκες λόγω της πανδημίας και κυρίως η αβεβαιότητα που ακόμη επικρατεί, δεν επέτρεψαν την συνέχιση και ολοκλήρωση της οργανωτικής προσπάθειας που είχε ξεκινήσει και οδήγησαν τελικά, με λύπη μας, στην ακύρωση της φετινής εκστρατείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δήλωσαν συμμετοχή και να ανανεώσουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Όμως ο στόχος της πρόληψης του μελανώματος και του καρκίνου του δέρματος παραμένει σημαντικός εν μέσω άλλων ιατρικών και κοινωνικών προβλημάτων, και κορυφαία προτεραιότητα της Δερματολογικής Κοινότητας. Για αυτό η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία αποφάσισε να διοργανώσει μέσα στον Ιούνιο μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που να επισημαίνει την σημασία και τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος και, ιδιαίτερα, τον κεντρικό και καθοριστικό ρόλο του Δερματολόγου σε αυτό. Θα ενημερωθείτε σχετικά από τα κανάλια επικοινωνίας της ΕΔΑΕ.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την συμμετοχή σας στις κοινές μας προσπάθειες για την ανάδειξη και αναβάθμιση του ρόλου των Ελλήνων Δερματολόγων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ημερομηνία 1 / 06 / 2020

Συντονιστής Ευρωμελανώματος Ελλάδος
Α. Κατούλης

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος: Δ. Ρηγόπουλος